Forum Powiat Pucki - Forum internetowe Strona Główna Powiat Pucki - Forum internetowe
www.powiatpucki.pl

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Lokale w POWIECIE PUCKIM
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Powiat Pucki - Forum internetowe Strona Główna -> Powiat Pucki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
r4
Site Admin

PostWysłany: Pią Lut 16, 2007 10:02 pm    Temat postu: Lokale w POWIECIE PUCKIM Odpowiedz z cytatem

Chciałbym prosić Was o wyrażanie swoich opinii na temat lokali w naszym powiecie. Lokali gastronomicznych, restauracji, pubów i wszystkich innych miejsc rozrywkowych.

Czekam na Wasze opinie, uwagi co Wam odpowiada co chcielibyście zmienić, jakie lokale polecacie, jakie odradzacie.

Czekam na Wasze opinie Smile

Ostatnio zmieniony przez r4 dnia Sro Sie 04, 2010 11:01 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Miroslaw
użytkownicy

PostWysłany: Pią Lut 16, 2007 11:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!

Miłe wrażenia wywołują w Pucku dwa lokale: "Bursztyn" i "Kolumb". W Pucku zaskakują mnie dwie rzeczy. Pierwsza to brak pub'u. Druga, że w budynkach wokół rynku nie ma restauracji, hotelików, kawiarni, cukierni...

Miroslaw
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Ms
użytkownicy

PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 7:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mirosławie. Miszkasz w Pucku od niedawna i może dlatego nie zauważyłeś, że :

1. Nie Burtyn tylko Bursztynia
2. W Pucku jest Pub Admirał - w kamienicy przy kościele
3. W budynkach wokół runku są : restauracja Admirał, hotel Admirał, kawiarnia Neptun i cukiernia Maleńka.

Może to nie są lokale na miarę np. trójmiasta ale zawsze to coś.
Body_@
użytkownicy

PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 1:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wg mnie w tym wątku powinni "wykazać się" właściciele lokali.
My jako klienci lokali możemy tylko na podstawie swojego doświadczenia polecić /lub nie jakiś lokal.... każdy ma inne wspomnienia i zdanie o tym samym lokalu.

Ms napisał:
Może to nie są lokale na miarę np. trójmiasta ale zawsze to coś.

Nie rozumiem co ma "miara Trójmiasta" do NASZYCH swojskich lokali...

Miroslaw napisał:
Miłe wrażenia wywołują w Pucku dwa lokale: "Bursztyn" i "Kolumb".

MOJA OPINIA:
w obu przypadkach trzeba być przygotowanym na specyficzny klimat tych lokali. w jednym i drugim byłam tylko raz - i jakoś nie czuję potrzeby aby znowu tam pójść.

polecam Restaurację w "Delfinie" i "U Emi".

polecam "Paradis" - wieczór walentynkowy tam spędzony był naprawdę niesamowity. Właściciele zadbali o "Menu dla zakochanych" Smile (jedzonko mniam mniam); nastrojową muzykę, cała restauracja przystrojona walentynkowo.... , To jak na razie mój pierwszy wieczór spędzony tam poza weekendem i na 100% nie ostatni. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

p.s. szkoda że tak mało osób tu spoza Pucka. chętnie poznałabym urocze miejsca poza miastem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Daniel
użytkownicy

PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 1:41 pm    Temat postu: Moje odczucia Odpowiedz z cytatem

1. Paradis w Pucku polecam na prawdę dobre jedzonko ale!! ale!! na miejscu jak najbardziej, dobre duże porcje, odnośnie jedzenia na wynos? tragedia... kiedyś pizza to była na prawdę niesamowita .. teraz ? żenada... dania zimne... absolutnie nie polecam brać czegoś na wynos..
sory ale to prawda
(radzę właścicielom poprawić terminowość dostaw i jakoś dań na wynos, no i zmieńcie ciasto w pizzy z naleśnika na ciasto do pizzy ;p)

2. Restauracja Emi w Pucku pyszne jedzonko, polecam pizze, tuż obok Kalaś, Brodacz, Pub Emi Smile różnie zwą .. dobre piwko z korzeniem polecam!!

3. Admirał Pub w Pucku jedzenie na miejscu jak i na wynos jak dla mnie rewelacja - jeżeli ktoś nie próbował to polecam - może kilka razy jakieś opóźnienie w dostawie ale nie aż tak często - dla mnie najsmaczniej na wynos w Pucku

4. Dziupla w Pucku - dobry kebab, frytki ok, zestaw kiedyś wziąłem nie polecam de volaja Smile ogólnie dobry ten gyros ale ciężko strawny Smile polecam raz na jakiś czas - stałe stołowanie niewskazane ;p
(raz w miesiącu Smile

5. Pizzeria u Cygana - pizza klasyk Smile na prawde dobra, ja lubie z sosem czosnkowym- stałe stołowanie też nie wskazane, ale można częściej niż gyrosa Smile (raz na 2 tygodnie Smile

6. Restauracja IKA Władysławowo - polecam na wypady na dobrą kawkę LATE i ciacho Smile

7. Dworek Świętego Antoniego Sławutowo - piękne miejsce. Niedzielny obiadek, kawka Smile polecam

Na razie to tyle niebawem dopiszę resztę moich przygód kulinarnych w naszym powiecie Smile

pozdrawiam Daniel
Powrót do góry
KTOS
użytkownicy

PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 5:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja osobiscie nie przepadam za puckimi lokalami co prawda nie wszystkie odwiedzilem ale jest to moje zdanie, czesto jak juz gdzies sie chce wybrac to najczesciej do Gdyni do lokalu SFINKS na szarme POLECAM Smile

szarma---mieso wieprzowo-wolowe zapekane ze serem podawane z ryzem lub frytkami +surowka PYCHOTKA Very Happy
Ms
użytkownicy

PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 8:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oto moja opinia :

1. Bursztynia - dobre jedzenie ale dość drogie, bardzo miły klimat
2. Pub Admirał - dobre jedzenie, miły klimat
3. Restauracja Delfin - jedzenie i klimat średnio
4. Paradis - obecnie jeeszcze nie byłem ale z poprzednich lat pamiętam - słabo
5. Restauracja Emi - jedzenie dobre, mankament nie można posiedzieć dłużej bo o 22:00 kelnerka wyjeżdża z odkurzaczem i wygania do domu - po kilku takich wpadkach przestałem tam chodzić
6. Willa Śmiesznotka - dobre jedzenie, bardzo sympatycznie
7. Restauracja Nadmorska - na imprezach dobre jedzenie i całkiem miło
8. Restauracja Bosman - jedzenie znośne, obsługa lekko śnięta
9. Tawerna Strand - wiecznie zamknięta
10. Tawerna Mistral - rewelacyjna ryba, super frytki i extra kllimat
11. Smażalnia Budzisz - bardzo dobre ryby (dla mieszkańców), kaszubski klimat

to są moje wrażenia po wizytach w tych wszystkich lokalach. Pijalni nie oceniam.
matylda
użytkownicy

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 3:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wg mnie można w naszym powiecie dobrze zjeść i na miejscu i na wynos lecz niestety w tym drugim przypadku nie wszystkie lokale sie popisały Rolling Eyes

Krótko i treściwie mówiąc (o daniach na wynos)
1. Admirał - od czasu jak jest Alex jedzonko OK, dostawa bez zarzutu
2. Kalaś - pizza rewelacja - czekamy na uruchomienie dostaw na telefon
3. Cygan - ok
4. Paradis - pizza (na wynos) - tragedia, spodziewałam się takiej jak sprzed lat lecz (sory) ale zawiodłam się
5. Dziupla - kebab OK

No i jeśli chodzi o lokale i restauracje w powiecie to muszę podkreślić i polecić Falezę - naprawde warto, jedzenie poprostu REWELACJA!
Powrót do góry
kartuz
użytkownicy

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 10:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli chodzi o puckie knajpy to:

1. Bosman - pycha śniadanko jadłem
2. Bursztynia - bez szału bo obsługa strasznie nie miła,
3. Mistral - knajpka OK ale spagethi strasznie nie dobre
4. Kolumb - 5+ za dobre kawki i herbatki Smile i bardzo miłą Panią która mieliła nam kawe Wink
5. Pizza Cygan - przeciętna pizza, da się zjeść
6. Kalaś - kultowe miejsce spotkań męskiej części miasta Smile polecam piwko z korzeniem.
7. EMI - ostatnimi czasy pizza mniammmm.
8. Pub Admirał - sympatyczne miejsce gdzie można posiedziec, pograc w bilard, fajny klimat dla młodych.
9. Paradis - nie wiem nie bylo mnie tam ale slyszalem ze jest sympatycznie.
Powrót do góry
Miroslaw
użytkownicy

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 3:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!

Specjalnie przeczekałem pierwszą falę wypowiedzi i ... się nie zawiodłem.
Podtrzymuję w całej rozciągłości moją poprzednią tu wypowiedź, jako adekwatną i potrzebną (oczywiście z poprawną wersją "Bursztynia").
Padają tu nazwy "pub" ale w Pucku pub'u nie ma. Nie mam problemu z odróżnieniem pub'u od niepub'u nie tylko w Karlskronie, Malmoe, czy Kopenhadze, ale takze w Gdańsku, czy w Toruniu.
Myslałem, że powstanie refleksja, dlaczego rynek nie spełnia swoich funkcji (i czyja to zasługa) - ale nie powstała.
Najbardziej zaintrygowało mnie, że dyskurs o dobrym jedzeniu obejmuje: pizze, spagheti, szalarmę, kebab...

Pozdrawiam

Miroslaw
Powrót do góry
Piotr
użytkownicy

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 5:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miroslaw napisał:
Najbardziej zaintrygowało mnie, że dyskurs o dobrym jedzeniu obejmuje: pizze, spagheti, szalarmę, kebab...

Bo innego jedzenia w Pucku niestety nie ma... a jak już jest to wtedy wypłata nie wystarcza...
Powrót do góry
Body_@
użytkownicy

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 5:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miroslaw napisał:

Mirosławie, może np. taka odpowiedż Cię nie zaintryguje :
polecam pyszne desery w restauracji w zamku w Krokowej - truskawki zapiekane w koglu-moglu, kawka i ciasteczko - po zobaczeniu rachunku prawie się przekręciłam (dobrze że znajomi nas tam zaprosili)

jak ma się kasę to jest z czego wybierać w naszym regionie.

p.s. nie będę powtarzać komentarza Piotra - ale zgadzam sie z nim w 100%
Powrót do góry
Daniel
użytkownicy

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 10:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miroslaw napisał:
Witam!

Specjalnie przeczekałem pierwszą falę wypowiedzi i ... się nie zawiodłem.
Podtrzymuję w całej rozciągłości moją poprzednią tu wypowiedź, jako adekwatną i potrzebną (oczywiście z poprawną wersją "Bursztynia").
Padają tu nazwy "pub" ale w Pucku pub'u nie ma.

Dlaczego tak sądzisz Panie Mirosławie?

Miroslaw napisał:

Nie mam problemu z odróżnieniem pub'u od niepub'u nie tylko w Karlskronie, Malmoe, czy Kopenhadze, ale takze w Gdańsku, czy w Toruniu.

No widzę zwiedziło się troszkę świata? Smile

W Paryżu, Londynie, Warszawie, Barcelonie i wielu innych miejscach na świecie również nie miałem się problemu z odróżnieniem Pubu od niePUbu:) i co? na jaki temat ta uwaga? że? poproszę o wyjaśnienie ;p

JAKA JEST DEFINICJA PUBU wg CIEBIE?

Miroslaw napisał:

Myslałem, że powstanie refleksja, dlaczego rynek nie spełnia swoich funkcji (i czyja to zasługa) - ale nie powstała.

Bo to post o gastronomii w powiecie puckim mości Mirosławie Smile

Miroslaw napisał:

No tak to już jest. Jedzenie to jedzenie, jeden lubi ziemniaczki inny gyroska Smile są smaczki i smaki. Dajmy szansę wszystkim smakoszom!

Pozdrawiam Daniel
Cytat:
Powrót do góry
Kot
użytkownicy

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 10:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio miałam przyjemność konsumować pizze w barze Rejs w Jastrzębiej Górze. Dawno tak dobrej pizzy nie jadłam na naszym terenie. Uważam, ze w Pucku nie ma dobrej pizzy. U Cygana jest zawsze zbyt przypieczona, a z Literackiej zbyt tłusta. Już lepsze są we Władysławowie,np. w Ibizie (ładna sceneria lokalu) lub z tego nowego (aczkolwiek jest już jakiś czas na rynku) punktu we Władku (zapomnialam nazwy) - polecam pizze z pomidorami i podwójnym serem.
Jesli chodzi o lokale, to drażni mnie fakt, ze po wyjściu z kawiarni moje ubrania śmierdzą papierosami (aż do samej bielizny) lub dodatkowy starym olejem (np. u Kalasia).
Nie byłam jeszcze w Paradisie ale kto wie? Czytając wszystkie komentarze na www.puck.com.pl aż mnie korci, by tam zajrzeć.
Powrót do góry
zuzanna
użytkownicy

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 1:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Kot"]
Jesli chodzi o lokale, to drażni mnie fakt, ze po wyjściu z kawiarni moje ubrania śmierdzą papierosami

Tak ja też tego nielubię niestety jest to zmora niepalących Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Powiat Pucki - Forum internetowe Strona Główna -> Powiat Pucki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: